Легендарният български плувец на дълги разстояния, Петър Стойчев, добави още едно забележително постижение

...
Легендарният български плувец на дълги разстояния, Петър Стойчев, добави още едно забележително постижение
Коментари Харесай

Петър Стойчев – преплува и протока Молокай в Хавай

Легендарният български плувец на дълги дистанции, Петър Стойчев, добави още едно удивително достижение към впечатляващата си кариера. 48-годишният спортист успешно преплува протока Молокай в Хавай, преодолявайки разстояние от към 45 километра за 18 часа и 53 минути.

Това е най-дългото и мъчно тестване в кариерата на Стойчев, който започва предизвикването в 3:01 часа сутринта от плажа Капухи на остров Молокай и финишира в 21:54 часа на плажа Макапау в Оаху.

Плуването не беше елементарно, като Стойчев се изправи пред мощно насрещно течение, което го забави доста. В продължение на 10 часа той се бори с течението, изминавайки едвам 12 километра. На 15-ия час от плуването му свършиха и подкрепителните питиета.

Въпреки компликациите, Стойчев не се отхвърли и продължи да плува, воден от волята си за победа. На финала го посрещнаха българи, живеещи в Хонолулу, както и негови другари от България.

С това достижение Стойчев стана първият българин, преплувал протока Молокай. Това е четвъртият проток от веригата Oceans Seven, който той покорява, след Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар.

" Досега най-дългото ми плуване в цялата ми плувна кариера беше малко под 11 часа, само че след днешния ден съм уверен, че човешките благоприятни условия са неограничени, стига да имаш воля за победа! ", показа Стойчев в обществените мрежи.

Той изрази признателност към своя треньор Красимир Туманов и към Иван Златинов, който го поддържаше през цялото предизвикателство.

Петър Стойчев вече гледа към идващите три протока от веригата Oceans Seven, подготвен да продължи да въодушевява със своята мощ, устойчивост и хладнокръвен дух.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР